Theorie

Om op een tussentijdse toets en/of op examen te gaan moet je in bezit zijn van een theoriecertificaat. Je mag vanaf 16 jaar al op theorie-examen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig en binnen die tijd moet je dan geslaagd zijn voor je praktijkexamen. Je mag wel al beginnen met het nemen van rijlessen voordat je in bezit bent van een theoriecertificaat, dus wacht hier niet te lang mee. Het kan anders zo zijn dat we je tussentijdse toets of examen niet kunnen aanvragen en hierdoor je rijopleiding onnodig langer duurt.

Studiemogelijkheden:

KLEINE GROEP:
Bij onze rijschool kun kiezen voor bijles in een kleine groep. Dit zijn dan groepjes van maximaal 4 leerlingen die dan uiteraard veel meer aandacht en begeleiding krijgen dan wanneer er klassikaal onderwijs wordt gegeven.
Echter dit kan alleen maar wanneer hier ook genoeg aanmeldingen voor zijn.

 

THUISSTUDIE(I-Theorie):
Thuisstudie via internet is bij onze rijschool de meest gebruikte leermethode. Je kunt dan via onze rijschool een internet-pakket aanschaffen van I-theorie en je krijgt hierop dan een stevige korting. Bij aanschaf van praktijk-pakket 3 krijg je dit pakket zelfs gratis!!
Zie onderstaand filmpje.

 

 

SNELCURSUS ( i.s.m 043 Theorie):
Om een alternatief te kunnen aanbieden voor de kwalitatief slechte 1 daagse cursussen zijn wij een samenwerkingsverband met Theoriecentrum 043 gestart. In tegenstelling tot de 1 daagse cursussen wordt hier wel verwacht dat je ook aan thuisstudie doet. Het grote voordeel van deze manier van leren is dat je toch relatief snel je theorie-certificaat haalt, maar het niet helemaal alleen hoeft te doen.
Wij raden de 1 daagse cursussen dan ook af. Dit omdat de benodigde kennis er s’morgen ingestampt wordt en vervolgens is deze kennis vrij snel na het behalen theorie-certificaat weer verdwenen. Aangezien deze kennis wel van essentieel belang is, moeten wij er dan in de praktijkopleiding extra aandacht aan besteden met het gevolg dat extra rijlessen nodig zijn om op examenniveau te komen.

 

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk?

Je theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Het examen gaat als volgt in zijn werk:

  • Je krijgt eerst uitleg van een CBR-medewerker.
  • Daarna begint je examen. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen.
  • Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie op een grote tv-monitor. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder bent van de CBR-auto.
  • Het theorie-examen bestaat uit twee delen.
   1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
   2. Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben. De vragen zijn niet meer tijdsgebonden, maar er is nu een totaaltijd.
   Verder kun je vragen waar je over twijfeld markeren, en deze later nog eens terugkijken en eventueel aanpassen. Bekijk onderstaand filmpje voor een duidelijke uitleg.